tiistai 7. tammikuuta 2014

Parhaat kentät USA:n ulkopuolella.

Royal County Down
Kuvan Royal County Down Pohjois-Irlannissa on Golf Digestin listalla paras golfkenttä USA:n ulkopuolella.Ylläoleva lista on taulukoitu Golf Digestin julkaiseman rankingin pohjalta. Lista on sadasta parastaasta golfkentästä USA:n ulkopuolella. Mukaan pääsi kenttiä kaikkiaan 23 eri maasta. Eniten Englannista (16) sekä lähes yhtä paljon Skotlannista (14), Australiasta (13) ja Kanadasta (12). Brittein saarilta listalla on yhteensä 33 kenttää ja Irlannistakin 6 kenttää, joten 39% listan kentistä tulee tältä pieneltä alueelta. Toinen merkittävä keskittymä on Australia ja Uusi-Seelanti joista listalle pääsi 17 kenttää. 

Vaikka Englannin kenttiä listalla on peräti 16, sijoittuu sen paras kenttä Royal Birkdale G. C. listalla vasta sijalle 20. Pohjois-Irannin kenttiä on listalla kaksi ja molemmat todella korkeilla sijaluvuilla 1 ja 13. Mukana listassa on myös hieman eksotiikkaa á la Guam, Bermuda, Costa Rica, Dominikaanin tasavalta ja Arabiemiraatit.

Katso koko Golf Digestin lista '100 Best Courses Outside The U.S. 

Kuinka Golf Golf Digest arvioi kenttien paremmuutta?

1.Lyöntiarvot (Shot Values): Siinä otetaan huomioon kuika hyvin reiät asettavat vaatimuksia ja palkitsevat sekä testaavat lyönnin pituutta, tarkkuutta ja hienosäätöä.
2.Tasoitusvastaavuus (Resistance to Scoring):  Kuinka vaikea, mutta reilu/oikeudenmukainen (fair) kenttä on takatiiltä pelaavalle scratch –pelaajalle.
3.Kenttäsuunnittelu (Design Variety): Kuinka monipuolisia/vaihtelevia väylät ovat pituudeltaan, rakenteeltaan, hasardien asettelun, griinen muodon ja korkeuserojen tms. suhteen.
4.Muistettavuus/elämyksellisyys (Memorability): Kuinka yksilöllisiä kukin kentän väylä on, mutta silti kentän menettämättä omaa 18 väylän kokonaisuuden yksilöllistä kollektiivisuuttaan.
5.Esteettisyys (Aesthetics): Kuina hyvin kentän maisemalliset arvot lisäävät kentän kiertämisen miellyttävyyttä.
6.Kentän käsittely/muokkaus (Conditioning): Kuinka kiinteitä ja rullaavia väylät ovat ja kuinka kovia (firm), mutta silti vastaanottavaisia griinit ovat.
7.Tunnelma/ilmapiiri/ymäristö (Ambience): Kuinka hyvin kentän yleisvaikutelma ja tunnelma heijastaa ja puolustaa perinteistä arvoja.

Kohdan 1 kriteeri (Shot Values) saa kaksinkertaisen painoarvon arvoinnissa. Kukin kenttä tarvitsee vähintään 45 arvoita viimeisten 8 vuoden ajalta päästäkseen listalle

0 kommenttia:

Lähetä kommentti