tiistai 7. tammikuuta 2014

Laulaja-näyttelijälegenda Bing Crosby oli myös kuuluisa golfari.

Big Crosby näytteli 79 elokuvassa ja teki 1700 äänitystä. Kuuluisin on White Christmas jota on myyty yli 100 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Crosbyä pidetään merkittävimmistä populaarimusiikin hahmona yhdessä The Beatlesin, Elvis Presleyn ja Michael Jacksonin kanssa. Hänet on listattu "Kaikkien aikojen ykköstähtien listalla" Clint Eastwoodin, Tom Hanksin ja Burt Reynoldsin kanssa.
 
Crosby tunnetaan myös kovana golfin pelaajana ja lähettiläänä. Hän perusti 1937 kuuluisan golfkilpalun Bing Crosby National Pro-Am'in ja sitä pelataan edelleen, mutta eri nimellä nykyisin. Kisaan otetaan mukaan 156 ammattilaista ja 156 eri alojen kuuluisuutta kunkin pariksi. Kilpailu on nelipäiväinen ja viimeisin kierros pelataan kuuluisalla Pebble Beach Golf Links kentällä Kaliforniassa. Kilpailu ei ole kuitenkaan parikilpailu (scramble tms.), vaan yksilökisa ja siitä tuli myöhemmin osa PGA Touria. Palkintosummat ovat kasvaneet vuosien varrella ja aloitusvuonna 1937 voittaja Sam Snead kuittasi 500 dollaria ja tämän vuoden voittaja Brandt Snedeker jo 1 170 000 dollaria.
 
Crosby kuoli golfkentälle Espanjassa vuonna 1977. Tämän jälkeen hänen perheensä hoiti kilpailun järjestelyitä vuoteen 1985 saakka. Vuodesta 1986 lähtien oikeudet kisaan on omistanut telejätti AT&T:lle ja kilpailun nimi on nykyisin The AT&T Pebble Beach National Pro-Am.
 
 Crosby on laulanut n. 1700 äänitteellä. Tässä lyhennetty lista muutamasta kuunneltavaksi.

Silent Night eli hiljainen yö

Rudolph The Red Nosed Reindeer eli Petteri Punakuono

Walking in a Winter Wonderland  eli kävely ihmemaassa

La Mer (Beyond The Sea)  eli meren tuolla puolen - ranskaksi !

I'll Be Home for Christmas eli tulen kotiin jouluksi

I Love Paris eli rakastan Pariisia

Just a Gigolo  eli Gigola

Ghost Riders In The Sky eli aaveratsastaja taivaanrannassa
 
Crorbyn elokuvarooleja on nähty 79 elokuvassa.Tässä yksi lista niistä.
1 kommenttia: