tiistai 7. tammikuuta 2014

Kuinka hyviä golfareita ovat muiden urheilulajien edustajat?

Golf Digest julkaisee muutaman vuoden välein listaa muiden urheilulajien edustajien golftasoituksista. Viimeisin lista on marraskuulta 2009, joten se ei pidä täsmällisen tarkkaan paikkaansa enää tänä päivänä. Se kuitenkin kertoo selkeästi siitä, minkä lajien parista tulee hyviä golfareita. Laajasti tunnettua on, että jääkiekkoilijat harrastavat golfia kilpakausien välissä ja erityisesti jäätyään jääkiekosta 'eläkkeelle'. Lista vahvistaa tätä käsitystä konkreettisesti á la legendat Brett Hull, Mario Lemieux ja Waine Gretzky. Median kautta on tullut tunnetuksi suomalaisista myös Teemu Selänteen suhde golfiin. Pari vuotta sitten hän kirjoitti sivullaan näkyvästi ja innostuneesti tehdessään ensimmäisen par-kierroksen Kaliforniassa.

Toinen urheilulaji, josta näyttää putkahtavan kovan luokan golfareita on tennis. Monet tenniksen pelaajista, nykyisistä ja entisistä, ovat kovia myös golfissa. Yllättävää listassa on se kuinka hyviä golfin pelaajia löytyy amerikkalaisen jalkapallon huippupelaajista.

Tunnetuin huippu-urheilija ja nykyisin intohimoinen golfin harrastaja on uimari Michael Phelps. Phelps on kaikkien aikojen paras uimari ja eniten olympiamitaleita voittanut urheilija - kaikki lajit huomioiden. Hänellä on kaikkiaan 22 olympiamitalia joista 18 kultaista. Phelpsillä näyttää olevan kunnianhimoisia tavoitteita myös golfin suhteen. Häntä valmentaa yksi kaikkein kuuluisimmista golfin ammattilaisvalmetajista Hank Haney. Kaksikko perusti projektin jonka tuloksia on mielenkiintoista seurata jatkossa. Mediassa on välähtänyt jossain vaiheessa otsikko 'Riio 2016' tai 'Michael Phelps - the next great golfer ?' otsikot liitettynä Phelpsiin, mutta ne lienevät tarkoitettu enemmänkin suuren yleisön mielenkiinnon herättäjiksi ja mediatempuiksi. Tarkoitus lienee kuitenkin katsoa kuinka pitkälle tämän tason huippu-urheilija voi päästä huippuvalmennuksessa.
 
Muuten, Phelps ehti tehdä yhden maailman pisimmistä televisioiduista puteista Skotlannissa 6.10.2012 kuuluisalla Kingsbarnsin kentällä. Mittaa putille tuli 48,5 m. Katso video tästä.
 
Katso juttuja Phelpsista ja muista:
 
http://www.back9network.com/article/michael-phelps-quickly-improving-at-golf-but-not-quickly-enough/
 
http://www.golfchannel.com/media/haney-project-2012-episode-4/

http://www.mulligang.com/2013/04/08/michael-phelps-the-next-great-golfer/

http://www.thetennisspace.com/the-top-10-golfing-tennis-players/

http://www.yourgolftravel.com/19th-hole/2013/06/25/top-tennis-players-who-hit-the-fairways/

Tennis:
Pete Sampras 0,5
Rafael Nadal 9

Fish Mardy 0,0
Ivan Lendl 2
Jääkiekko:
Brett Hull 0,0
Waine Gretzky 0,6
Mario Lemieux 1,1
Mike Modano 1,3
Joe Sakic 2,3
Daniel Alfredsson 4

John-Michael Liles 0,8
Alex
Kovalev 4
Uinti:
Michael Phelps 18
Amerikkalainen jalkapallo:
Tony Romo +3,3 (QB)
Peyton Manning 4,6 (QB)

Craig Hentrich
+2,8, (P)
Ben Roethlisberger 3 (QB)
Eli Manning 9,8 (GB)

Koripallo:

Michael Jordan 3,0
Larry Bird 4.1
Alppihiihto:
Bode Miller 7
Kaukalopikaluistelu:
J.R. Celski (ME 500 m+2xolympiamitalisti)
Ammattinyrkkeily:

Oscar De La Hoya
7
Sugar Ray Leonard 16

Baseball:

Livan Hernandez 0,0
Michael Schmidt
3,3
Keilailu:

Pete Weber
4,0

Katso lista osoitteesta: http://www.golfdigest.com/golf-tours-news/2009-11/topathletegolfer_rankings


0 kommenttia:

Lähetä kommentti