lauantai 25. tammikuuta 2014

Esittelyssä huippuvalmentaja Paul Wilson.


www.ignitiongolf.com 

Paul Wilson on Ignition Golfin perustaja ja Paul Wilson Golf Schoolin johtaja Las Vegasista. Vuoden 1997 golfopettaja " (Teacher of the Year) ja "Swing Machine Golf" kirjan kirjoittaja. Hän julkaisu lisksi samanimisen opetusvideon. Wilson toimi opettajana Revolution Golfssa vuoteen 2012 saakka.
 
Miksi Paul Wilson on hyvä valmentaja mielestäni?
 
Hänen opetusvideonsa ovat keskimääräistä pidempiä ja perusteellisempia. Hänen opetuksensa on on innostunutta ja mukaansatempaavaa. Mutta tärkein syy miksi valitsin hänet esittelyyn on se, että seuraamistani kaikista (>50) huippuvalmentajista hänen opetuksensa eroaa yhdessä suhteessa: hän korostaa golfsvingin rentoutta. Kuinka ranteiden ja käsien rentoudella saadaan helposti piiskavaikutusta ja kuinka alavartalon kierrolla saadaan lisää nopeutta (ja hallintaa) svingiin. 
 
Runttaus käsillä ja liika yrittäminen ovat olleet minulle ominaista pitkään ja sitä se lienee suurimmalle osalla aloittelijoita ja siksi Wilsonin korostukset rentoudesta sopivat niin monelle meistä. Hänen sloganinsa voisi olla: "Haluatko sinä olla tuo kaveri, joka näyttää lyövän palloa helpon näköisesti ikäänkuin hän ei yrittäisikään lyödä tosissaan. Silti hän lyö ehkä kaikkein pisimmälle ja usein myös väylälle."
 
Blogissa on tähän sopiva teksti Mike Austinista. Austin oli kinesiologian tohtori  ja hän oli erittäin pitkälyöntinen pelaaja. Hän löi rennon näköisesti kunnes pelasi kerran PGA-mestari Chandler Harperin kanssa nelinpeliparina nykyistä Champions Touria vastaavassa kisassa. Chandler pyysi häntä lyömään kerrankin tosissaan. Sattuma on kaikessa mukana sillä hetkellä kun tuli Austinin lyöntivuoro tiiltä ja lopputuloksena oli maailman pisin draivi ei-pituuslyöntikisassa: 471 m.
 
Wilson puhuu opetuksessaan täydellisestä golfsvingistä (the perfect golf swing) jota hän havainnollistaa ns. Iron Byron svingikoneen - aina yhdenmukaisella - svingillä. Wilson opettaa kuinka kopioida tämän koneen täydellinen svingi ja on ottanut koneen svingin osaksi opetusmetodiaan. (Tarkemmin koneen historiasta.) 
 
Tämä video kertoo paljon jokaiselle golfarille. 'My Favourite Drill' eli Wilsonin suosikkiharjoite.Wilson on yksi amerikkalainen valmentaja johon olen ollut suoraan yhteydessä. Hän on valmis antamaan harjoitusvinkkejä blogille. Aloitan hänen esittelynsä kuitenkin ottamalla Wilsonin runsaslukuisesta arkistosta valittuja opetusvideoita. Katsotaan myöhemmin tätä mahdollisuutta kunhan saan blogin julkaisukuntoon.

Alla muutama valikoitu Wilsonin opetusvideo YouTubessa.
Video #1: Powerless Arms Test eli kuinka testaat käsiesi rentoutta svingissä

 
Video #2:  Taaksevienti - katkeamaton taaksvientiVideo #3:  Kuinka muutat svingikaartasi.
Video #4:  Kuinka saada vakiintunut/yhtenäinen (consistent) tempo svingiin.
Video #5: Lopeta lyönnit pallon yläosaan puumailoilla.
Video #6: Kuinka lyöt draiverilla vielä pidemmälle.Video #7:  Kuinka saat lisää nopeutta svingiisi.
Video #8: Kuinka saat suoristettua lavan.Video #9: Kuinka golfsvingi toimii.Video #10: Kuinka opit helponnäköisen svingin.Video #11: Mikä tuo svingiin voimaa/vauhtia - kädet vai jalat.
Video #12: Kuinka estät liian korkealla lentävät lyönnit tiiltä.
Video #13: Selkä kohti kohdetta vartalonkierto.
Video #14: Rakenna pitävä svingi.
Video #15: Lämmittelyvinkkejä pituuslyönnin 2007 maailmanmestarilta.Wilsonin opetusvideoita löydät lisää YouTubesta klikkaamalla tätä linkkiä.**********************************************************************************
 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti