keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Euroopan joukkue voitti Ryder Cupin.

image

2014 Ryder Cup pidetään Skotlannin Gleneaglessa.


Ryder Cup 2014 pitopaikka kartalla. Klikkaa ja zoomaa tästä tarkemmin.

Vuoden 2014 Ryder Cup pelataan 26.-28.9. Skotlannin Gleneaglessä PGA Centenary Coursen kentällä. Kentän on suunnitellut golfhistorian ykkösnimi ja 18 majorin voittaja (1962-1986) Jack Nicklaus.

Ryder Cup on miesten maanosaturnausten toinen pääturnaus Presidents Cupin (USA vs. muu maailma, ei Eurooppa) ohella. Eurooppalaisten kannalta se on suurin ja merkittävin maanosaturnaus joka pelataan Euroopan ja USA:n parhaiden ammattilaisten kesken 12 miehisin joukkuein. Kilpailun järjestävät PGA of America ja PGA European Tour.

Ryder Cupia pelattiin aina vuoteen 1999 saakka parittomina vuosina. Vuoden 2001 turnaus peruutettiin syyskuun 11. tapahtumien vuoksi ja se siirrettiin seuraavalle vuodelle. Vuodesta 2002 lähtien Ryder Cup on pelattu parillisina vuosina. Ryder Cup pelataan vuorotellen USA:ssa ja kulloinkin valittavassa Euroopan maassa. Euroopan puolella pidetyistä turnauksista se on pidetty useimmiten Skotlannissa.

Nykyisin turnaus kestää kolme päivää jonka aikana joukkueet pelaavat toisiaan vastaan nelinpeli-, nelipallo- ja tavanomaisen reikäpeliottelut, joiden yhteispisteet ratkaisevat koko Cupin voittajan.
Ryder Cup 2014 pelimuodot

Ryder Cup 2014 pelataan reikäpelinä kolmessa eri pelimuodossa kolmen päivän aikana yhteensä 28 otteluna.

1. päivänä pelataan neljä (4) Four-ball –peliä (nelipallo) joissa kussakin pelaa 2 pelaajaa kummastakin maanosan joukkueesta (yht. 4x2) omaa palloa reikään saakka. Joukkueen alimman lyöntituloksen lyöneen pelaajan lyöntimäärä väylällä on maanosan tulos ko. reiältä. Päivän aikana pelataan myös neljällä ryhmällä Foursome-peliä (nelinpeli) jossa kummankin joukkueen  pelaajat (2) pelaavat vuorotellen samaa palloa reikään ja reiän voittaa alin lyöntitulos väylältä. Toista pelimuotoa pelataan aamu- ja toista iltapäivällä. Kapteenit päättävät kumpaa pelimuotoa pelataan ensin, mutta vuodesta 1979 järjestys on aina ollut Four-ball - Foursome.

2. päivän pelit ja rytmi ovat samanlaiset kuin 1. päivänä.

Siten vain 8 pelaajaa joukkueisiin valituista 12 pelaajasta pääsee pelaamaan ensimmäisenä ja toisena päivänä.

3. päivänä pelimuotona on tavallinen reikäpeli - Single Match - jossa kummankin maaosan joukkueen kaikki 12 pelaajaa pelaavat toisen joukkueen valittua vastustajaa vastaan.
Kapteenit valitsevat ketkä pelaajat kulloinkin pelaavat joukkueensa pelirymissä.

Historiatietoja Ryder Cupista

Ryder Cupia pelattiin vuoteen 1973 saakka vain USA:n ja Iso-Britannian välillä ja vuosina 1973-1978 USA:n sekä Iso-Britannian että Irlannin yhdistetyn joukkueen välillä. Vuodesta 1979 Euroopan joukkue on koottu koko maanosan parhaista pelaajista. Voitot ovat Ryder Cupin historian aikana jakaantuneet taulukon mukaisesti.


Ryder Cupin tuloshistoriaa 

Vain 2 Ryder Cupin kilpailua on sen historian aikana päättynyt tasatulokseen. Ensimmäinen tasatulos tehtiin vuonna 1969 USA:n ja Iso-Britannian välillä tuloksella 16/16 ja toinen Euroopan joukkuetta vastaan vuonna 1989 jolloin tasatulos oli 14/14. 

Tämän vuoden Ryder Cup on järjestyksessään 40:s. Euroopassa järjestettyjä kilpailuja on pidetty toistaiseksi Iso-Britannian ulkopuolella vain kaksi kertaa: Espanjassa 1997 ja Irlannissa 2006.

image
Ryder Cupin pelipaikat vuosien varrella
Pelimuotohistoria käy ilmi allaolevasta taulukosta.

Ryder Cupin pelimuodot ja pitoaika pelipäivinä
Aikaisempia ennätyksiä kisasta

Nuorin Ryder Cupissa koskaan pelannut pelaaja on ollut
Sergia Garcia joka pelasi 1999 vain 19-vuotiaana Euroopan joukkueessa. USA:n joukkueen toistaiseksi nuorin on ollut 21-vuotias Horton Smith vuonna 1929. Vanhin cupin pelaaja on ollut USA:n joukkueen Raymond Floyd joka pelasi 51-vuotiaana 1993. Euroopan joukkueen vanhin on ollut 50-vuotias Ted Ray pelattuaan Ryder Cupin aloitusvuonna 1927. 

Eniten osallistumisia on Euroopan joukkueessa Nick Faldolla 11 (1977-1997) ja toiseksi eniten Christy O'Connorilla (Sr.) ja Bernhard Langerilla 10. USA:n joukkueessa eniten esiintymisiä on Phil Mickelsonilla 9, toiseksi eniten Billy Casperilla, Raymond Floydilla, Jim Furykillä ja Lanny Wadkinsillä kaikilla 8. 

Eniten Ryder Cup pelejä on kertynyt Nick Faldolle 46, Bernhard Langerille 42, Neil Colesille 40, Phil Mickelsonille 38, Seve Ballesterosille, Lee Westwoodille ja Billy Casperille 37 sekä Colin Montgomerielle ja Christy O'Connorsille 36. Lanny Wadkinsille 34, Tiger Woodsille 33, Arnold Palmerille 32, Raymond Floydille 31, Jim Furykille ja Lee Trevinolle 30. 

Eniten voitettuja pelejä ovat voittaneet: Nick Faldo 23, Arnold Palmer 22, Bernhard Langer 21, Seve Ballesteros, Colin Montgomerie, Billy Casper ja Lanny Wadkins 20, Jose Maria Olazabal ja Lee Westwood 18, Jack Nicklaus ja Lee Trevino 17.

Eniten voitettuja pisteitä ovat voittaneet joukkueilleen: Nick Faldo 25, Bernhard Langer 24, Colin Montgomerie ja Billy Casper 23,5, Arnold Palmer 23, Seve Ballesteros 22,5, Lanny Wadkins 21,5, Lee Westwood 21, Jose Maria Olazabal 20,5, Lee Trevino 20 ja Jack Nicklaus 18,5.

Phil Mickelson, Lee Westwood, Sergio Garcia ja Jim Furyk ovat mukana em. myös tämän vuoden kisassa, joten tilastot tulevat muuttumaan kisan jälkeen.

Katso lisää Ryder Cupin ennätyksistä tästä.

Miksi Ryder Cup on niin arvostettu pelaajien keskuudessa ?

USA-laiset osaavat nostattaa joukkuehenkeä myös golfin joukkuepeleissä jota Ryder Cup parhaimmillaan on. Vaikka Eurooppa on voittanut 2000-luvulla enemmän näitä otteluita, se paremmuus johtuu mielestäni maanosan nykypäivänä tarjoamasta monipuolisemmasta ja laajemmasta huippugolfareiden massasta. Golfarin meriittilistalla ja pelaajan suuruutta arvioitaessa mainitaan ensisijaisesti majorit jonka jälkeen tulevat rahalistan sijoitukset, PGA- ja/tai ET-voitot, mutta ennen kaikkea muistetaan osanotot Ryder Cupeissa. Eurooppalaiset huiput pelaavat valtaosan kauden peleistään Euroopan ulkopuolella ja joka toinen vuosi yleisöllä on mahdollisuus nähdä heitä pelaamanssa maanosansa eteen omalla mantereella lajia vuosikymmenet hallinnutta USA:ta vastaan. 

Pelaajille ei makseta osallistumiseta tai menestyksestä Ryder Cupissa paitsi. että kaikki kulut maksetaan. Ryder Cup on kuitenkin ollut hyvin tuottoisaa toimintaa joka vuosi. Se saa moninaisia tuottoja mm: tv-oikeuksista, sponsorioinnista, lisenssituotteiden myynnistä, yrityspakettien (corporate hospitality packages) myynnistä, lippujen myynnistä, jne. Pelaajien ja organisaatioiden välillä on vuosien aikana ollut kädenvääntöä korvauksista.

Vuonna 1999 USA:ssa pelatun cupin aikana Tiger Woods nosti asian esille siitä miksi pelaajille ei makseta, koska cup tuottaa hyvin. Mark O'Meara, Woodsin paras kaveri, toimi epävirallisena puhemiehenä lehdistötilaisuudessa. “You should come and donate your salary to a charity that week, too. You guys don’t mind doing that, do you? Either that or they shouldn’t charge the spectators to come and watch.” Konpromissi tuosta oli, että PGA of America lahjoitti 200 tuhatta dollaria per pelaaja pariin hyväntekeväisyyskohteeseen. Tuosta vuodesta lähtien ns. Ryder Cup Outreach Program on lahjoittanut USA:ssa kaikkiaan yli 20 miljoonaa dollaria yli 160 eri hyväntekeväisyyskohteeseen. Ks. lisää.

Ryder Cup joukkueet tänä vuonna

USA:n joukkue:

Keegan Bradley (1), Bubba Watson (2), Rickie Fowler, Jim Furyk (1), Jimmy Walker, Phil Mickelson (5), Matt Kuchar, Jordan Spieth, Patrick Reed, Zach Johnson (1), Hunter Mahan ja Webb Simson (1). Joukkueen kapteenina toimii legendaarinen 8 majorin voittaja Tom Watson. Ks. Tom Watsonin laajempi esittely ja valintakriteerit USA:n joukkueelle.

Euroopan joukkue:

Thomas Björn (Tanska), Jamie Donalson (Wales), Victor Dubuisson (Ranska), Stephen Gallacher (Skotlanti), Sergia Garcia (Espanja), Martin Kaymer (2) (Saksa), Graeme McDowell (1) (P-Irlanti), Rory McIlroy (4) (P-Irlanti), Ian Poulter (Englanti), Justin Rose (1) (Englanti), Henrik Stenson (Ruotsi) ja Lee Westwood (Englanti). Joukkueen kapteenina toimii Paul McGinley. Ks. esittely. Ks. myös lista nimekäästä varakapteenijoukosta.

USA:n joukkueessa pelaa kaikkiaan 6 major-voittajaa joilla on yhteensä 11 major-voittoa. Euroopan joukkueessa heitä on 4 pelaajaa joilla on kaikkiaan 8 major-voittoa. (Major-voittajien nimet vahvennetulla tekstillä ja voittojen määrä suluissa.)

Mikko Ilonen oli melko korkealla valinojen pohjana olleilla Euroopan pistelistalla (16:s) ja maailmanlistalla (19:s eurooppalainen).

Peliryhmät ilmoitetaan vasta myöhemmin.

Kilpailun kulku päivä päivältä

Katso ennakkotunnelmia videolta_ Ryder Cup Gala Concert & Gala.

1. päivä

Euroopan joukkue johtaa ensimmäisen päivän jälkeen 5:3. Aamupäivän nelipallo oli niukasti USA:n eduksi pistein 2 1/2 : 1 1/2, mutta iltapäivän nelinpelit olivat sen sijaan eurooppalaisten heiniä ja päättyivät selvin numeroin 3 1/2 : 1/2 Euroopan joukkueelle.Perjantain aamupäivän nelipallon (fourball) tulokset:


Perjantain iltapäivän nelinpelin (foursome) tulokset:


Näet kunkin pelin etenemisen vaiheet tuloskortilla ja peliparin kohokohtia videolla klikkaamalla tästä ja sen jälkeen aukeavan Ryder Cupin nettisivun linkkiä 'details' ja/tai sen vieressä olevaa kameran kuvaa.

Kaksi päivän peliä oli ylitse muiden.

Aamupäivän mielenkiintoisin peli käytiin parien Garcia-McIlroy ja Mickelson-Bradley välillä. Vastakkain olivat eurooppalaiset maailmanlistan ykkönen ja kolmas ja USA:n m-listan 11:s ja 26:s. Etukäteen ajatellen pelin piti olla selvä. Peli kulki kaksijakoisesti molmepien joukkueiden johdettua pelin aikana. Sitten tuli 16 reikä ja Keegan Bradleyn eagle hienon flop-lyönnin perään ja USA tasoitti puntit. Seuraava reikä tasattiin. Viimeisellä reiällä ratkaisijaksi nousi Ryder Cup-konkari Phil Mickelson joka löi upean bunkkerilyönnin alle metrin päähän lipusta ja pelasti pelin voiton USA:lle birdiellä. Iltapäivän nelinpelissä sama Euroopan pari kävi huikean jännittävän ottelun, mutta nyt USA:n Jim Walkeria ja Rickie Fowleria vastaan. Vielä 16:nnen reiän jälkeen USA johti 2 lyönnillä ja peli näytti selvältä, mutta maailmanlistan kärkinimet olivat eri mieltä ja nousivat tasolleen ja voittivat kaksi viimeistä reikää näytöstyyliin ja tasoittivat pelin. Ensin McIlroy puttasi 6 m pitkän birdieputin sisään 17:nnellä reiällä jolla Eurooppa kavensi reiän päähän ja niin oli mentävä vielä viimeiselle väylälle. McIlroyn avaus meni oikealle raffiin josta Garcia onnistui lyömään loistavan lyönnin (n. 200 m) alle 4 m lipusta. McIlroy ei onnistunut toista kertaa peräkkäin pitkässä putissaan, mutta Garcialle jäi helppo työ tehdä birdie ja ottaa reikä Euroopalle toistamiseen. Rickie Fowlerilla oli mahdollisuus 4 m putilla tehdä birdie ja siten viedä peli USA:lle, mutta hän ei onnistunut. Peli päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen pisteen puolitukseen 1/2 : 1/2. Ks video.
2. päivä

Toinen päivä oli selvää Euroopan hallintaa nelipeleissä ja USA:n hallintaa nelipalloissa. USA oli parempi nelipalloissa joita se hallitsi ensimmäisen päivän tapaan pistein 2 1/2 Euroopan 1 1/2 pistettä vastaan. Euroopan joukkue voitti nelinpelit vielä selvemmin pistein 3 1/2 USA:n 1/2 pistettä vastaan. Ts. joukkueiden voitot olivat täydellisiä toisintoja edellispäivästä.


Nelinpelit menivät tämän vuoden Ryder Cupissa Euroopan joukkueelle tyrmäävin kokonaispistein 7 : 1 ja nelipallot USA:lle pistein 5 : 3. Ennen tämän vuoden Ryder Cupia USA oli voittanut enemmän niissä eleissä eli nelipalloissa joissa Eurooppa oli nyt vaihvempi. Alla historiatilastot ennen 2014 cupia.


Muuten Ryder Cup pelattiin vuoteen 1959 saakka 36 reiän peleinä ja vuodesta 1961 lähtien 18 reiän peleinä. Nelipallopelit tulivat mukaan 1963.Euroopan kapteeni halusi kokeille aamupäivän pelissä Rory McIlroyn parina Ian Poulteria, mutta palautti McIlroyn iltapäiväpeliin takaisin Sergia Garcian pariksi. Ainot parit Euroopan joukkueessa joka jatkoi samana ensimmäisenä ja toisena päivänä olivat Rouse-Stenson sekä Donaldson-Westwood. USA:n joukkueessa Fowler-Walker pysyivät parina kaikki neljä peliä ja Reed-Spieth pelasivat kaikki kolme peliään parin.

Aamupäivän pareista kirkkaimmin loisti USA:n pari Reed-Spieth jotka peittosivat Euroopan parin Björn-Kaymerin ylivoimaisesti numeroin 5 & 3. Yhtä vakuuttavan voiton otti USA:n pari Furyk-Mahan jotka voittivat parinsa Rose-Stensonin numeroin 4 & 3.

Lauantain aamupäivän nelipallon (fourball) tulokset:


Iltapäivän pareista liekeissä oli varsinkin Euroopan joukkueen Dubuisson ja McDowell. Heidän pelinsä kulki ajoittain loistokkaasti ja ylivoimaiseen malliin ja he voittivat USA:n parin Walker-Fowler näytöstyyliin numeroin 5 & 4.

Lauantain iltapäivän nelinpelin (foursome) tulokset:

Ryder Cupin sääntöjen mukaan Eurooppa voittaa kisan vaikka se päättyisi tasalukemiin 14 : 14. Näin siksi, että Eurooppa voitti edellisen cupin 2012. USA on voittanut edellisen kerran vuonna 2008. USA tarvitsee sunnuntaina jaossa olevista 12 pisteestä peräti 8 1/2 voittaakseen tämän vuoden kisan. Häviö olisi sille viides peräkkäinen Euroopassa ja samalla myös kolmas peräkkäinen Ryder Cup. USA voitti peräti 7 kertaa cupin peräkkäin vuosina 1971-1983. Eurooppa katkaisi kierteen 1983 jonka jälkeen se on ollut cupeissa niskan päällä.

Ryder Cup tuntee kaksi tapausta 40-vuotisessa hisoriassaan jossa 4 pistettä ennen single-pelejä häviöllä ollut joukkue tulee takaa ja voittaa yksinpelien jälkeen. Näin teki USA 1999 kotimaassaan Massachussettsin Brooklinessa ja Eurooppa 2012 vieraissa USA:n Illinoisin Medinahissa

USA:n Ryder Cup joukkueella on vuori kiivettävänään sunnuntaina. "Voitto meille ei tule olemaan helppo, mutta se voidaan tehdä", sanoi USA:n kapteeni ja golfin elävä legenda Tom Watson. Katso Watsonin haastattelu lehdistötilaisuudessa lauantain pelin jälkeen.

Näet kunkin pelin etenemisen vaiheet tuloskortilla ja peliparin kohokohtia videolla klikkaamalla tästä ja sen jälkeen aukeavan Ryder Cupin nettisivun linkkiä 'details' ja/tai sen vieressä olevaa kameran kuvaa.

Katso päivien kohokohtia videolta.

3. päivä


Euroopan joukkue voitti Ryder Cupin selvällä 5 pisteen erolla: 16 1/2 : 11 1/2 . Sunnuntain päivän kaksinpelit menivät Euroopalle niukasti yhden pisteen erolla. Kahden ensimmäisen päivän nelinpelit olivat avain Euroopan voittoon, koska se oli niissä täysin ylivoimainen pistein 7 : 1. Eurooppa lähti kaksinpeleihin neljän pisteen johdossa. Sunnuntaina jaettiin kaikkiaan jaossa olleista 28 pisteestä 12 pistettä ja ne jakaantuivat Euroopalle 6 1/2 ja USA:lle 5 1/2.

Sunnuntain kaksinpelien tulokset
Viimeisenä päivänä antoivat hyviä esityksiä etenkin major-voittajat Rory McIlroy ja Martin Kaymer sekä Phil Mickelson ja Jim Furyk. Viimemainittu pelasi hyvin vaikka hävisikin aivan pelinsä loppumetreillä Sergia Garcialle. Bubba Watson ei pelannut huonosti, mutta Martin Kaymerin peli oli niin loistavaa, että kukaan muukaan ei olisi voinut sunnuntaina voittaa häntä.

Maailmanlistan ykkönen Rory McIlroy oli liekeissä ja teki selvää jälkeä päivän ylivoimaisemmalla voitolla USA:n yhtä nuoresta Rickie Fowlerista, maailmanlista kymmenennestä, numeroin 5 & 4. Ks. videolta.Myös Walesin, Ryder Cupissa ensikertalainen, Jamie Donaldson oli liekeissä ja erityisesti hänen puttipelinsä oli loistavaa. Hän voitti parinsa Kegan Bradleyn samoin ylivoimaisesti 4 & 3. Donaldonilla oli kunnia olla myös se, joka varmisti Euroopan voiton kun hänen voittonsa nosti Euroopan kokonaispisteet 14 1/2:een. Tämän jälkeen USA:lla ei ollut enää mahdollisuutta ottaa Eurooppaa kiinni. Ks. video.Parissa Sergio Garcia vs. Jim Furyk ottivat mittaa toisistaan maailmanlistan 3:s ja 4:s. Peli oli tasaista aina 15:nnelle reälle saakka, jolla Garcia ratkaisi pelin birdiellä ja jatkoi seuraavalla reiällä myös birdiellä Furykin pareja vastaan. Tulos 1 up. Ks. video.Saksan Martin Kaymer oli yksi Euroopan loistavista tähdistä sunnuntaina. Hän voitti parinsa Bubba Watsonin selvin numeroin 4 & 2. Watson ei näyttänyt saavan koko pelinsä aikana oikeaa vaihdetta päälle. Kaymerin eagle-chippi 16 reiällä oli päivän komein suoritus ja sinetöi parivoiton. Ks. video.

USA:n joukkueessa konkari Phil Mickelson ei jättänyt mitään arvailujen varaan pelatessaan Skotlannin Stephen Gallacheria vastaan. Ryder Cupin konkari pelasi todellista kissa ja hiiri -leikkiä. Hän ei päästänyt vastustajaa karkuun ja tuli lopun näytöstyyliin ja löi Gallaherin ällikällä. Tulos oli 3 & 1Ks. video.


USA:n Matt Kuchar oli yksi päivän tähdistä voitettuaan Tanskan Thomas Björnin selvin numeroin 4 & 3.

Katso päivien kohokohtia videolta.

Näet kunkin pelin etenemisen vaiheet tuloskortilla ja peliparin kohokohtia videolla klikkaamalla tästä ja sen jälkeen aukeavan Ryder Cupin nettisivun linkkiä 'details'.

Muuta mielenkiintoista tilastoa cupista

USA:n joukkue oli hitusen nuorempi keski-ilätään Euroopan joukkuetta. Ensikertalaisia molemmissa joukkueissa oli 3. Euroopan joukkueessa oli luonnollisesti valtaosa ET:n voittaneita ja päinvastoin USA:n joukkueessa PGA Tourin voittajia. Major-voittoja USA:n joukkueessa pelaavat ovat saavuttaneet yhteensä 11 joista yksin Phil Mickelson 5 kappaletta. Euroopan joukkueella niitä on 8 joista yksin Rory McIlroylla 4 kappaletta. (Ks. muut edellä joukkue-esittelyn yhteydessä.)Ks. lisää osoitteesta Ryder Cup infographic.

Lähteitä ja linkkejä:

Euroopan joukkue

USA:n joukkue

USA:n joukkueen valintakriteerit 2014

Euroopan joukkueen valintakriteerit 2014

Joukkueranking listat: EurooppaUSA

Ryder Cup 2014 kenttäesittely: PGA Centenary Course

Ryder Cupin aikaisemmat tulokset ja pitopaikat

Kuvagalleria Ryder Cupista

Ryder Cupin nettisivut

Pelipaikan Gleneaglesin nettisivut

Ryder Cup FAQ - vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
Maanosien väliset golfin joukkuekilpailut.Tulosluettelon merkintöjen selityksiä neli- ja nelinpelissä:
 • Jos joukkueen (USA ja/tai Eurooppa) peliparit pelaavat saman lyöntituloksen 18 reiältä, ilmoitetaan heidän lopputuloksekseen puoli pistettä 1/2. Ts. jokkueet tasaavat eli puolittavat tuloksen/pelin - englanniksi halved - näiden pelaajien osalta.
 • Jos maanosan pelipari johtaa kisaa 2 lyöntiä ja pelaamatta on vain 1 väylä (18:s),  peli keskeytetään/päätetään ja tulokseksi ilmoitetaan 2 & 1. Ts. voittajapari johti 2 lyönnillä kun pelaamatta oli viimeinen väylä. Vastaavasti, jos joukkue johtaa 3 lyönnillä ja pelaamatta on 2 väylää, peli katkaistaan, koska häviöllä oleva joukkue ei voi enää voittaa. Tulos ilmoitetaan 3 & 2 eli 17:s ja 18:s väylää ei enää tarvi pelata. Peli voi olla myös 5 & 4, 6 & 5 jne.
 • Mikäli toisen joukkueen pelipari johtaa 1 lyönnillä ennen 18:tta reikää, pelataa luonnollisesti myös viimeinen väylä. Jos sen voittaa johdossa ollut pari, ilmoitetaan tulos 2 up (hävinneen tulos ilm. 2 dn). Ts. pari voitti 2 lyönnillä. Tai, jos peli on tasan (AS) ennen viimeistä reikää ja toinen voittaa se, tulos ilmoitetaan 1 up (hävinneen tulos 1 dn eli 1 down):

3 kommenttia:

 1. Kartta osoittaa viereiselle Auchterarder Golf Courselle, vaikka välimatka ei ole suuren suuri, eri kenttä on kyseessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävällisestä palautteestasi. Korjasin asiavirheen.
   t. Jukka

   Poista
 2. En ehtinyt reissun takia seuraamaan kisoja. Tämä blogi lukemalla pääsi nopeasti kärryille tapahtumista. Hyvä!

  VastaaPoista