lauantai 31. toukokuuta 2014

Seuraava major - U.S. Open - lähestyy.

image

Kansainväliset karsinnat U.S. Openiin on käyty

Mikko Ilonen ei selviytynyt Englannin Walton Heath Golf Clubilla (vanha ja uusi kenttä) maanantaina 26.5. pidetyistä U.S. Openin karsinnoista. Karsinnassa pelattiin saman päivän aikana kaksi 18 reiän kierrosta. Ilosen ensimmäisen kierroksen tulos oli 72 ja toisen 73. Karsintaan osallistui 105 pelaajaa joista 14 sai paikan U.S. Openiin.  Viimeiset paikat jaettiin kuuden pelaajan kesken, koska heillä oli kahden kierroksen jälkeen sama tulos - 140 lyöntiä. Päivä oli raskas kaikille, mutta erityisesti näille kuudelle pelaajalle. Ilosen ohella monet muutkin nimimiehet jäivät ilman major-paikkaa. (Ks. alla listaa.)

Ilosella on vielä yksi mahdollisuus päästä tähän kauden toiseen majoriin ja se voi onnistua nousemalla maailmanlistalla vähintään neljä sijaa ylöspäin. Hän on nyt listalta 64. Niinpä odotukset ovat korkealla 29.5. käynnistyneessä Euroopan kiertueen Nordea Mastersissa, jonka Ilonen voitti viime vuonna. (Klikkaa ja katso kisan sivuilta). Mikäli hän onnistuu nousemaan kisassa aivan kärkisijoille, hän saa riittävästi rankingpisteitä ja nousee 60 parhaan joukkoon ja sitä kautta Openiin. Kaikki on siis vielä mahdollista ja viikonloppu on suomalaisittain todella mielenkiintoinen.

image

Nordea Masters pidetään tänä vuonna  Malmössä. Kahden kierroksen jälkeen Ilonen on hyvissä asemissa sijalla T14 tuloksella kolme alle parin ja vain kolme lyöntiä jäljessä kisaa johtavaa Ranskan Victor Dubuissonia.  Maailmanlista 'katkaistaan' U.S. Openiin pääsyn osalta 9.6. Ilonen ei lähde 5.-8.6. Lyoness Openiin, josta olisi ollut mahdollista kerätä OWGR-pisteitä.

U.S. Open on kauden toinen majori

Tämän vuoden U.S. Open on järjestyksessään 114. ja ne pidetään Pinehurst Resort & Country Club’s Course No. 2 kentällä. Kenttä on osa Pinehurst Resortia Pohjois-Carolinessa ja se on yksi historiallisempia ja arvostetuimpia kenttiä USA:ssa.

U.S. Open kisataan tänä vuonna 12.-15.6. Naisten kisa käydään samalla kentällä vain viikko miesten kisan jälkeen eli 19.-22.6. Tästä on ehditty jo vääntää kättä ja spekuloitu siitä, miten huonossa kunnossa kenttä onkaan miesten kilpailun ja harjoituskierrosten jälkeen.

image
 

Karsinta peliin on mutkikas prosessi

USA:ssa ns. paikallisiin (local qualifying) karsintoihin osallistui tänä vuonna ennätykselliset 10127 pelaajaa. Edellinen ennätys Merion Golf Clubilla järjestettyihin kilpailuihin oli viime vuodelta ja oli 9 860 karsijaa. Paikallisia karsintoja järjestetään 111 paikkakunnalla (42 osavaltiossa, 2.-19.5.) ja niissä pelataan 18 reiän lyöntipeli.

USAssa jokainen ammattilainen ja amatööri, jonka virallinen USGAn tasoitus on +1,4 tai parempi, voi osallistua Openin karsintakilpailuihin. Ensin on selvitettävä tie paikallisista karsinnoista joista pääsee parhaat ns. sectional karsintoihin (suomennos edelleen haussa), josta parhaat pääsevät Openiin.  Sectional-karsintoja pidetään USAssa 10 paikkakunnalla ja lisäksi kaksi USAn ulkopuolella - toinen Japanissa ja toinen Englannissa. Kaikki näihin karsintoihin päässeet pelaavat 36 reiän kisan samana päivänä. USAssa nämä karsinnat käydään 2.6. ja kansainväliset karsinnat 26.5. Openiin otetaan mukaan kaikkiaan 156 pelaajaa. 

Keitä ovat karsinnoista vapautetut pelaajat?

Pelaajia joilla on jo täysi vapautus karsinnoista 2014 U.S. Openiin on kaikkiaan 74. USGA eli U.S. Openin järjestäjä USAn golfliitto listaa kaikkiaan 15 ‘erivapaus’ (exemption) -kategoriaa joiden perusteella pelaajan ei tarvitse karsia kisaan.

  1. viimeisten 10 vuoden aikana U.S. Openin voittajat 
  2. 2013 Amateur Champinshipin voittaja ja toiseksi tullut 
  3. Britannian amatöörimestari 2013, jos on vielä amatööri 
  4. miesten maailman amatöörirankingin ykköspelaaja, jos on vielä amatööri 
  5. Mastersin voittajat viimeisten 5 vuoden sisällä 
  6. Britannian avointen voittajat viimeisten 5 vuoden sisällä 
  7. PGA (of America) Championshipin voittajat viimeisten 5 vuoden sisällä 
  8. Players Championshipin voittajat viimeisten 3 vuoden sisällä 
  9. Euroopan kiertueen BMW PGA Championshipin voittaja 2014 
  10. USAn Senior Open Championshipin voittaja 2013 
  11. 2013 U.S. Openin 10 parasta pelaajaa (myös tasatuloksen tehneet)
  12. 2013 Tour Championshipiin karsiutuneet pelaajat 
  13. 60 maailmanlistan parasta pelaajaa 26.5.2014 tilanteessa!!!! 
  14. 60 maailmanlistan parasta pelaajaa 9.5..2014 tilanteessa!!!! 
  15. USGA:n valitsemat erivapauden saavat pelaajat

Englannin karsinnasta läpi päässeet ja nimekkäimmät putoajat

Walton Health Golf Clubin karsinnoista U.S. Openiin selviytyneet 14 pelaajaa olivat:

  1. Shane Lowry, Irlanti,136
  2. Simon Griffiths, Englanti, 137
  3. Niclas Fasth, Ruotsi,137
  4. Garth Mulroy, Etelä-Afrikka, 137
  5. Chris Doak, Skotlanti, 139
  6. Shiv Kapur, Intia, 139
  7. Maximilian Kieffer, Saksa,139
  8. Brooks Koepka, USA, 139
  9. Graeme Storm, Englanti, 139
  10. Marcel Siem, Saksa,139
  11. Oliver Fisher, Englanti, 140
  12. Andrea Pavan, Italia,140
  13. Lucas Bjerregaard, Tanska, 140
  14. Tom Lewis, Englanti, 140
Varalla Morten Madsen, Tanska (140) ja Danny Willet, Englanti (140).


Englannin Walton Helath Golf Clubilla Surreyssa järjestetyn karsintakilpailun jälkeen ilman osallistumisoikeutta jäivät mm. seuraavat nimimiehet Mikko Ilosen lisäksi:

Matteo Manassero, Edoardo Molinari, Robert Karlsson, Chris Wood, Robert Rock, Marc Warren, Richard Green, Gregory Bourdy, Padraig Harrington, Jose Maria Olazabal, Ross Fisher, Simon Khan, Soren Kjeldsen, David Howell, Jeev Milkha Singh, Alvaro Quiros, Raphael Jacquelin ja Rafael Cabrera-Bello.


Lähde: PGA Tour: U.S. Open: Sectional qualifying roundup

Katso tarkemmin aiheeseen littyvää:

U.S. Open: Key to Player Exemptions

www.Mikkoilonen.fi

2014 US Open Sectional Qualifying Results and Schedule.

Wikipedia: U.S. Open (golf) 

Miesten major-turnausten valintaperusteet.
Miesten major-turnaukset ja niiden historiaa
http://www.golfdraivi.fi/p/blog-page_28.html

0 kommenttia:

Lähetä kommentti