Kokemuksia golfmatkoilta


Se korppi tiesi kuolemaa. 
Eestin matka lokakuussa 2012.

Olin
pelaamassa Estonian Golf & Country Clubilla (EGCC) ja sen Stonen 9-reikäisellä kentällä 16.10.2012 vaimoni kanssa. Kiersin kentän kolmasti. Ensimmäisen kierroksen 2. väylällä sattui melko erikoinen näytelmä. Löin avaukseni kuvan osoittamalle paikalle ja kun asettelin draiveriani takaisin bägiin, vaimoni huusi, että 'katso äkkiä tuonne mihin pallosi putosi'. Korppi oli lentänyt viereisestä metsästä ja laskeutui palloni viereen, nosti pallon suuhunsa, mietti muutaman sekunnin ja lensi pois pallo suussaan.


Tein toisen kierroksen ja sen jälkeen vielä kolmannen kierroksen. Kolmannella kierroksella tein samalla väylällä lähes identtisen lyönnin kuin ensimmisellä kierroksella ja taas väylän oikeaan reunaan koiranjalan lonkkaan. Pelasin tämän kierroksen yksin. Huomasin kuinka suuri parvi korppeja lensi väylän poikki ja ehdin ajatella, että taasko joudun droppaamaan. Jatkoin matkaa kohti palloani kun huomasin, että yksi korppi oli jäänyt puustoon ja se laskeutui pallolleni, nosti sen suuhunsa, mietti viisi sekuntia, pudotti pallon maahan ja lensi pois. (Ilmeisesti olin vaihtanut kierrosten välissä pallon merkkiä eikä se nyt kelvannut.)

Kun saavuin pelin jälkeen Viru Hotelliin, käynyt suihkussa ja ruokailussa, minulle tuli ikävä viesti Suomesta. Vanha äitini oli nukkunut pois ja siirtynyt enkelten kuoroon. 

Tapaus ei ainakaan vähentänyt taikauskoani, jos sitä on aikaisemmin ollut. En ole kuullut, että korppi tai mikään muukaan lintu olisi vienyt pallon kentältä kesken pelin. Korpin suuhun golfpallo on kovin suuri ja painava. Suuremmille linnuille se sopisi paremmin.
Näin voi käydä, jos matkavakuutusta ei ole.
Belekin matka keväällä 2013.

Lähdin huhtikuussa 2013 viikon kestäneelle Belekin matkalle vaimoni kanssa kun Pirkkalan lentokentältä jossa huomasin, että minulla ei ole matkavakuutus voimassa. Yritin hoitaa asiaa mukana olleella tablet-tietokoneella, mutta asia ei ottanut luonnistuakseen. Lopulta totesin, että eihän tällä matkalla mitään voi tapahtua, koska olisihan se ensimmäinen kerta satojen ulkomaanmatkojen jälkeen.

Matka meni hienosti ja pelasimme kahdella eri kentällä joista toinen oli hieman vaatimattomampi ja helpompi Pasha ja toinen korkeatasoisempi ja vaativampi PGA Sultan. Sultanin kentällä oli pelattu puoli vuotta aikaisemmin Turkin lentoyhtiön 8 miljoonan dollarin PGA Tourin kilpailu – Turkish Airlines World Golf Final 9.-12.9.2012. Mukana oli ollut Tiger Woods, Lee Westwood, Rory McIlroy, Justin Rose ja muita top10 maailmanrankingin pelaajia.

Paluumatkakin onnistui sekin hyvin kunnes kotiin päästyäni purin golflaukun ja otin bägistäni mailat ulos. Mukanani oli ollut kaksi draiveria: melkein uusi Taylor Made R11 Stiff varrella (Fujikura) ja lempimailani Citationin Stiff varrella (Aldila VS). Huomasin, että molempien mailojen varsi oli katkennut lavan ja varren liittymäkohdasta paluulennon aikana.

Koska kysymyksessä oli sentään jäykät varret ja mailoja oli bägissä kaksi ympärille käärittynä kantokassissa vaatteita ja kenkiä, arvelin, että katkeamiseen oli tavittu todella voimakas vääntö. Belekin tai Pirkkalan lentokentän laukkuja lentokoneesta keräävän keruuauton oli tarvinnut joko ajaa laukkuni päältä tai laukku oli huonosti keruuautossa ja auto oli ajanut ovenpieleen voimalla.


Tein reklamaation turkkilaiselle Freebird Airlinesille jolla olimme tulleet Belekistä Suomeen. Lentoyhtiö pyysi minua tekemään selvitystä Pirkkalan lentokentälle joka pyysi tekemään valituksen edelleen Ilmailulaitokselle.

Minun olisi virallisen ohjeistuksen mukaan pitänyt purkaa golflaukut ahtaissa paikoissa Pirkkalan lentokentällä heti kun sain laukut paluulennolta haltuuni. Ei tullut edes mieleeni tällainen. Miten asian olisi käytännössä edes voinut hoitaa Pirkkalassa, jos kaikki 200 paluulentolaista olisivat tarkistaneet jokainen kaksi matkalaukkuaan kerralla. Täydellistä idioottien touhua ja erittäin huonoa asiakaspalvelua.

Taylor Made maksoi 500 € ja Citation:ia vastaavaa mailaa en ole vielä löytänyt ja sen hinta olisi käytettynäkin toiset 500 €. Menetykseni päälle tuli uuden mailanvarren XS hankintakulut kun tilasin jenkeistä uuden varren Taylor Maden mailaan.

Täytin joukon papereita, otin kopiot kaikista matkadokumenteista ja laitoin mukaan mailoista ottamiani kuvia. Prosessi alkoi olla jo niin pitkä ja työläs, koska vastuuta siirreltiin puolelta toiselle enkä saanut vastauksia  kohtuullisessa ajassa, että jätin hakemuksen lopulta sillensä.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti