tiistai 11. maaliskuuta 2014

Maailman maiden ja muiden alueiden golfkentät.


Golf Digestin numero 2/2014 (eng. kiel.) listasi ensimmäistä kertaa maapallon golfkentät maittain ja alueittain. Se sai 205 valtiota/maata/provinssia (country) joissa on vähintään yksi golfkenttä ja tämän lisäksi 45 maata (Countries with no golf) joissa ei ole ainuttakaan kenttää. Selvensin lehden listaa, koska artikkelista saa helposti sen käsityksen, että siinä olisi listattu valtioita. Nimittäin, sanakirjan mukaan englanninkielen puhekielessä country tarkoittaa myös provinssia, joka taas tarkoittaa hallintoaluetta, maakuntaa, lääniä, aluehallinnollista yksikköä, maaseutua tai syrjäseutua. Siten listassa ovat mukana erikseen mm. Britannian laivastotukikohdat Kyproksella (Akroriti ja Dhekelia), Gibraltar, Montserrat; Norjan Huippuvuoret, Israelin Gaza ja Länsi-Ranta, Tanskan Fäärsaaret, Länsi-Sahara (Espanja vai Marokko), jne. 

Laitoin listan selkeämmäksi lukea ja lisäsin mukaan alueiden asukasmäärät ja lisäsin grafiikkaa.
Kaikkiaan listassa on 199 itsenäistä valtiota ja 41 ei-itsenäistä aluetta - provinssia. Iso-Britannia sisältää Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin sekä Kiina Hong Kongin ja Macaon.

Kokonaisasukasmääräksi tulee alueista n. 7,1 miljardia. Maapallon asukasmäärä on tällä hetkellä tuota lukua suurempi, mutta luvut on saatu vahvistetuista lähteistä. Kenttien määrä muuttuu koko ajan myös.

Lähteet: CIA, Wikipedia ja World Population Review asiakamäärien osalta ja kentät Golf Digest 2/2014 ja muutaman maan golfliiton nettisivut.

Golf Digestin lista maapallon hienoimmista kentistä 2013-2014 ja tuorein lehden rankkaus on julkaistu 5.1.2016Klikkaa ja katso tästä.

Top100golfcourses.com pistää maailman, eri maanosien ja maiden kentät paremmuusjärjestykseen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti