sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Mikko Ilosen raju viikko ei tuottanut toivottua tulosta.

Monelle kisa oli ylä- ja alamäkeä, toisille ala- ja/tai ylämäkeä, mutta vain harvoille pelkkää ylämäkeä.

Nordea Masters saatiin loppuun skånelaisittain Malmössä PGA Sweden National kentällä sunnuntaina. Kisan voitti Thaimaan Thonghai Jaidee, joka ratkaisi voiton uusinnassa 18. väylällä. Uusinnassa Ranskan Victor Dubuissonin ja Skotlannin Stephen Gallacherin pelasivat ratkaisuväylällä par-tuloksen ja Jaidee birdien. Kisassa pelaajat tekivät tasatuloksen 16 alle parin. Jaideesta tuli samalla vanhin voittaja Nordea Mastersissa 44-vuotiaana.

Lauantaina vielä näytti siltä, että maailmantilaston kakkoseksi juuri noussut Ruotsin Henrik Stenson ja Englannin Eddie Pepperell olisivat vahvoja voittajasuosikkeja.

Golf on harvoin täysin ennakoitavaa edes viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Ensimmäisen ja toisen päivän välissä nähtiin huima 93 sijan nousu Intian Shiv Kapurilta (76->68). Kapur päätyi lopulta sijalle T60. Kovin pudotus oli samana päivänä 65 sijaa.  Kovia laskuja ja nousuja nähtiin vielä viimeisen päivän aikanakin. Ruotsin Jens Dantrop tipahti peräti 43 sijaa alaspäin (T14 –>T57). Noutaja tuli myös Englannin James Morrisonille joka putosi sunnuntaina 12 sijalta sijalle T40. Kisaa lauantaina johtanut Henrik Stenson putosi viimeisenä päivänä sijalle 5 ja samasta asemasta lähtenyt Eddie Pepperell sijaluvulle T6. Kovimmasta noususta kärkipäässä vastasi Ruotsin Robert Karlsson nousemalla sunnuntaina 19 sijaa päätyen lopullisessa tulosluettelossa sijalle T6.

Hatunnosto Mikko Iloselle

Viime vuoden hallitseva mestari Mikko Ilonen pelasi tasaisen varmasti koko Nordea Mastersin: 70, 71, 71 ja 71. Tuloksena on sija T32.

Ilonen oli pelin jälkeen sitä mieltä, että lähipeli, erityisesti putti,  tökki ja oli epätarkkaa.

Ilonen poikkesi pelaamassa saman viikon maanantaina Englannissa U.S. Openin karsinnat. Karsinnassa pelattiin saman päivän aikana kaksi 18-reiän kierrosta kovat panokset piipussa. Kisassa oli yli sata yrittäjää ja jaossa 14 paikkaa U.S. Openiin. Englannista Ilonen matkusti Malmöhön ja kiersi harjoituskierroksen Nordea Mastersin kentällä keskiviikkona. Kisa alkoi torstaina.

Tasainen peli on hyvä saavutus huomioiden jo raskas viikon alkupuoli. Seitsemän (7) kierrosta saman viikon aikana ja niistä 6 kovan paineen ja median puristuksissa vaatii henkistä kanttia.

Pari Ilosen lyömätöntä saavutusta

Mikko on kautta aikain pisimpään edustamansa maan ykköstilaa hallussaan pitävä pelaaja Euroopassa. Hän on ollut Suomen ykköspelaaja yhtäjaksoisesti vuodesta 2001 !!!!!! Siis jo 14 vuotta.

Mikko Ilosella on eräs toinenkin ainutlaatuinen ennätys Euroopan kiertueen historiassa: 4 Eaglea yhden kierroksen aikana Canarias Open de Españan kisassa vuonna 2003. Tulos syntyi toisella kierroksella.